Vårklar bil

Når våren kommer etter en lang vinter med snø, søle og saltede veier er det på tide å ta en skikkelig vårsjekk av bilen.

Service, sommerdekk og friskluftfilter - Toyota Originalservice

Er tiden inne for årlig service på bilen din anbefaler vi at du sørger for å ta denne nå etter en lang vinter. Tar du Toyota Originalservice hos oss sørger vi også for at programvaren i bilen din er oppdatert. Du får også automatisk nye 12 måneder med vårt veihjelpsprogram Toyota Eurocare.

Sommerdekkene sjekker vi også når vi har bilen din inne. Dette er en billig forsikring. Dekkene er en av de viktigste sikkerhetsdetaljene på bilen din. Dekkene taper sine stabilitets- og svingeegenskaper, samt vannplanings- og bremseegenskaper etterhvert som de slites. Lovens krav til minimum mønsterdybde er 1,6 mm på sommerdekk.

Når vi har bilen din inne til årlig service bytter vi også friskluftsfilteret. Toyota friskluftfilter spiller en viktig rolle for å holde luften ren inne i kupeèn, på enhver Toyota. De fanger opp pollen, støv, eksos og mange andre irriterende og skadelige partikler, slik at sjåfør med passasjerer kan ha en best mulig reise. Friskluftsfilteret hjelper også til med å vedlikeholde funksjonen av bilens klimaanlegg i all slags vær. Forebygger også dugg på vinduene hele året.

Rens av klimaanlegget

Det er perfekte vekstforhold for mikroorganismer i bilens klimaanlegg, fordi det er mørkt og fuktig inne i anlegget. Når du slår på kjøleanlegget vil enkelte av disse mikrobene blåses inn i bilen og skape lukt.

Hvis du har fått en indikasjon på at du har dette problemet i bilen din, kan du ta kontakt med oss og bestille rens av klimaanlegget. Eller dette kan gjøres i forbindelse med årlig sjekk av bilen.

Det er forskjellige metoder som brukes for å rense bilens klimaanlegg, men de fleste er basert på at klimaanlegget kjøres i sirkulasjons-modus og det tilsettes en form for rensegass i kupeèn. Denne vil da gå igjennom kanaler og radiator og rense overflatene. Denne rensegassen dreper mikroorganismer, slik at lukt og potensielle plager elimineres.

Har du steinsprut?

Vi lang erfaring med bilglass. I mange tilfeller kan skaden utbedres på få minutter. En skadet frontrute er ømfintlig for temperatursvingninger og kan skades ytterligere.

Er skaden for stor til å repareres, må frontruten byttes raskt og bekymringsfritt. Vi bytter frontruten og sikrer kvaliteten på deler og jobb, og sørger for at din Toyota forblir 100% Toyota.

Ting du enkelt kan sjekke selv for å gjøre bilen din klar for våren.

  • Vask bort vinteren – bort med skitt og salt som har satt seg fast i løpet av vinteren - vi anbefaler bruk av våre Toyota bilpleieprodukter.
  • Poler så bilen - vi anbefaler vår Toyota bilpolish som er en polish av høy kvalitet, som beskytter lakken og gir høy glans som varer.
  • Sjekk hovedlysene regelmessig og ikke glem å sjekke om bremselys og tåkelys fungerer.

Har du behov for lasteløsninger, slik at du får med deg sykkel eller har du behov for takboks, tilbyr vi et rikt utvalg av tilbehør til din Toyota. Klikk på lenken under for å se utvalgt tilbehør og kampanjer.